Ketunkolo Epäsäännöllisen säännöllistä ajatusten purkamista sanoiksi

Muistellaan menneitä

Euro Hockey Tour starttaa huomenna Suomenkin osalta. Suomi kohtaakin MTV3:n televisioimassa ottelussa uuden käskijän komennossa olevan Venäjän. Venäjä on turnauksessa liikkeellä erittäin mielenkiintoisella joukkueella. Morozovit, Mozjakinit ja kumppanit ovat saaneet väistyä sivuun ja tilalle on tullut uutta venäläisen taitokiekon malliesimerkkiä, kuten Kirill Petrov, Jevgeni Kuznetsov taikka Vladimir Tarasenko. Viimekevään MM-joukkueesta on jäljelle jätetty vain Radulov, Tereshenko, Tarasenko, Nikulin, Kornejev sekä Barulin. Uusi käskijä Zinetula Biljaletdinov uskaltaa selvästi antaa myös nuorille pelaajille vastuuta, joka loppujenlopuksi maksaa itsensä vuosien saatossa takaisin.

Toista on Suomessa.

Suomen joukkueen tullessa julki ensimmäinen ajatukseni oli, että onko EHT:stä tullut joku menneidenmuistelutapahtuma. Suomen runko on nimittäin lähes suora kopio kevään maailmanmestaruusjoukkueesta.

Ymmärtäisin, jos joukkue olisi ollut niin ylitsepääsemättömän kova ja ketään muuta varteenotettavaa ehdokasta ei olisi ollut joukkueeseen. Mutta kun niitä on. Siksi ihmetyttääkin, millä näytöillä Antti Pihlström, Janne Pesonen, Mika Pyörälä ja Topi Jaakola ovat ansainneet paikkansa joukkueessa?  Pihlströmin paikan olisi ajanut vaikkapa Teemu Pulkkinen, joka on yhä, äärimmäisen lahjakkaana maalintekijänä ja Jokereiden parhaana pistemiehenä edelleen ilman ensimmäistäkään aikuisten A-maaottelua! Käsittämätöntä!

Topi Jaakolan tilalle sen sijaan olisi kelvannut vallan mainiosti Ilkka Heikkinen. Viime kevään päätteeksi Elitserieniin nousseen Växjö Lakersin puolustaja johtaa pakkien maalipörssiä kymmenellä maalilla ja hätyyttelee sillä jopa maalipörssin kärkipaikkaa aivan seurakaveri Mike Igguldenin takana, mutta silti hän jäi rannalle.

Pyörälän olisi korvannut helposti mm. Jani Rita, joka tekee uutta tulemista urallaan. Ridan viime kausi oli tynkä, mutta Kekäläinen näki nokkaansa pidemmälle ja piti maaliahneen polkukoneen Ilmalassa. Pyörälä on kelpo pelaaja, kuten kaikki neljä mainitsemaani, mutta joukkueeseen tarvitaan myös vaihtuvuutta.

Tiedän. Turnauksia on vielä jäljellä, mutta ehdottamani nimet olisivat ansainneet paikkansa nimenomaan tähän turnaukseen. Kotiyleisön eteen esittämään parastaan. Toivottavasti tulevissa turnauksissa pelaa myös muita nimiä, ettei maailmanmestarijoukkuetta tarvitse esitellä Moskovan, Tukholman ja vielä Prahassakin.

Lopuksi vielä kiittää Vapaavuoron kaltaisesta palvelusta ylläpitoa. Kiitän!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Eipä näistä EHT-peleistä voi vielä päätelmiä tehdä mm-kisajoukkueen suhteen. Uskon, että Jalonen saattaa peluuttaa melko tarkkaan kultajoukkuetta siltä osin kuin pystyy. En näe sitä huonona asiana, voittihan joukkue kultaa, joten turha rikkoa toimivia pareja kun niitä voi hitsata vielä tiukemmin yhteen. Puolustupää tarvii päivitystä enemmän kuin hyökkäyspää.

Yksi pelaaja on jo aivan varma MM-kisoihin, jos vaan on ehjänä. Nimittäin Teemu Selänne, Ankatkin rämpii sen verrran, että tuskin pelit jatkuvat keväällä kovin pitkään.

Käyttäjän Ketunkolo kuva
Miro Perhe

Ei mitään päätelmiä voikkaan tehdä MM-kisoja ajatellen. Kisoihin on puoli vuotta, joten näyttöjä ehtii antamaan vielä rutkasti. Mutta nuo neljä pelaajaa, jotka luettelin, eivät tämän kauden näytöillään ole ansainneet paikkaa.

Selänteen tuleminen MM-kisoihin olisi kyllä jonkunasteinen ihme. Eiköhän Selänteen ajat ole maajoukkueessa eletty päätyyn asti jo vuosi sitten Vancouverissa. Selänne varmaan itsekkin ymmärtää antaa nuoremmilleen tilaa ja vetäytyy itse pikkuhiljaa eläkepäiville.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Äläny, Teukka just ennen änärikauden alkua pyörsi vanhat puheensa ja sanoi, että haluaisi pelata vielä MM-kisoissa. Ura päättyy ja kotikisat nääs.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Kotiturnaus ja sitäkautta Kummolan kassan kartuttamisen kannalta maailmanmestarien roijaaminen areenalle mainoskikka/voitonmaksimointi rahallisesti. Turnauksia tulee ja porukka vaihtuu joka reissuun joten uusia naamoja tulee kuvioihin. Mutta kevään kisoissa perusrunko on tuttu viime vuodelta terästettynä muutamalla hyvän markkina-arvon omaavalla "vanhalla" konkarilla, esim. Selänne, Peltonen, S.Koivu...